Waarom verzekeren voor fysiotherapie?

Het kan gebeuren: een aandoening aan uw spieren of gewrichten. De fysiotherapeut helpt u hiervan te herstellen, uw klachten zoveel mogelijk te verminderen of er zo goed mogelijk mee om te gaan. Met de juiste zorgverzekering dekt u de kosten die hieraan verbonden zijn.

Goede redenen

De fysiotherapeut is dé specialist in houding en beweging. Ruim 4 miljoen Nederlanders roepen jaarlijks hulp in van de fysiotherapeut. Want wie soepel beweegt, leeft prettiger. Of het nu gaat om tillen, sporten, traplopen, werken met de computer of het huis schoonmaken. De fysiotherapeut helpt u gezond en vitaal te worden én te blijven. Niet voor niets waarderen Nederlanders hun fysiotherapeut volgens het CBS met een ruime 8!

Vitaal werken

Werkt uw lichaam niet altijd mee op uw werk? U bent niet de enige. In Nederland hebben 3,2 miljoen werkenden last van RSI-klachten, zo blijkt uit onderzoek van TNO Arbeid. Of u nu met de computer werkt, op een heftruck zit of zorgt draagt voor patiënten. Door een verkeerde houding, herhalende bewegingen, trillingen of intensieve belasting kunt u lichamelijke klachten ontwikkelen. Wie zich tijdig laat adviseren door de fysiotherapeut, kan verzuim op het  werk en hinder bij andere activiteiten in het dagelijks leven voorkomen.

U wilt blijven sporten

Bijna een kwart van alle blessures die Nederlandse sporters jaarlijks oplopen, wordt behandeld door de fysiotherapeut. Met meer dan 5 miljoen behandelingen per jaar zijn fysiotherapeuten de belangrijkste behandelaren van sportblessures.

Hebt u last van een blessure dan kan de fysiotherapeut u in veel gevallen helpen met herstel. Door te behandelen, te adviseren en te begeleiden. Als u er op tijd bij bent, kan hij er ook voor zorgen dat u ernstige blessures voorkomt. En mocht een operatie nodig zijn, dan helpt de fysiotherapeut u om zo snel mogelijk weer op uw oude niveau te kunnen sporten.

Snel weer op de been na een operatie

Hebt u een operatie ondergaan? Of heeft u een deel van uw lichaam langere tijd niet goed kunnen gebruiken door bijvoorbeeld een breuk of blessure? Dan kan de fysiotherapeut u helpen bij het herstel. Hij adviseert en begeleidt u bij de oefeningen die nodig zijn om uw spierkracht en -conditie weer terug te krijgen.

Zo lang mogelijk zelfstandig kunnen leven

Onafhankelijk zijn en kunnen genieten van uw vrijheid. Hoe ouder u wordt, hoe minder vanzelfsprekend dat wordt en hoe meer moeite u moet doen om zelfstandig te kunnen leven. De fysiotherapeut helpt ouderen en chronisch zieken om hun lichaam soepel te houden en fit te blijven.

Uw kind gezond laten opgroeien

Hebt u een kind met een acute of chronische aandoening? De fysiotherapeut kan uw kind begeleiden, zodat het snel weer beter functioneert en zo min mogelijk tijd hoeft te missen op school. Is uw kind voor langere tijd uit de roulatie of heeft het een lichamelijke handicap? Met gerichte bewegingstherapie helpt de fysiotherapeut u om ontwikkelingsachterstanden bij uw kind te voorkomen.

Zo bent u goed verzekerd voor fysiotherapie

Fysiotherapie wordt maar bij een beperkt aantal chronische aandoeningen vergoed vanuit de basisverzekering. Namelijk alleen bij aandoeningen die op de chronische lijst staan die door de overheid is opgesteld. Veel voorkomende aandoeningen als reuma, hartfalen en versleten gewrichten staan niet op deze lijst en worden dus niet vergoed vanuit een basisverzekering. Veel Nederlanders (zo’n zeventig procent) hebben dan ook een aanvullende verzekering voor fysiotherapie.

Elke jaar selecteert het KNGF de beste polissen voor fysiotherapie.

Zoek en vind een goede verzekering voor fysiotherapie