Laatste Nieuws

 • 18-05-2016: Ouderen vallen minder vaak door nieuwe één-op-één therapie

  Het aantal sterfgevallen onder 65-plussers na een val kan minder worden met de nieuwe aanpak die Maastricht University ontwikkelde. Dat blijkt uit onderzoek van Tanja Dorresteijn, die op 12 mei promoveerde aan de Universiteit Maastricht. Door deze aanpak neemt het aantal valpartijen met dertig procent af.

  Lees verder »

 • 10-05-2016: Revalidatie van een beroerte is afzien met een glimlach

  Aalt van de Glind, is getrouwd, vader en opa. Hij schreef meer dan twintig boeken, schaatste de Elfstedentocht, liep de pelgrimstocht naar Santiago en bedacht de Koninklijke Weg voor rolstoelers. Enkele jaren later, na een beroerte, schreef hij met vallen en opstaan een boekje over zijn revalidatie en de rol van fysiotherapie na deze beroerte: Revalidatie is afzien met een glimlach.

  Lees verder »

 • 03-05-2016: Fysiotherapie bij moeilijk behandelbaar astma vergoeden uit de basisverzekering

  Het KNGF steunt Het Longfonds (voorheen Astma Fonds) in haar streven om fysiotherapie bij moeilijk behandelbaar astma te vergoeden. “Het KNGF is blij met deze oproep”, zegt Guusje ter Horst, voorzitter van het KNGF. “Het resultaat van verschillende behandelprogramma’s toont aan dat fysiotherapie bij zowel moeilijk behandelbare astma als bij COPD werkt. Ook bij andere chronische aandoeningen zoals reuma, artrose en hart- en vaatziekten weten we dat fysiotherapie effectief is, duurdere behandelingen voorkomt en de kwaliteit van leven van patiënten vergroot. Wat ons betreft zou fysiotherapie voor moeilijk behandelbare astma en voor COPD opgenomen moeten worden in de basisverzekering, zonder dat de patiënt de eerste 20 behandelingen zelf moet betalen!

  Lees verder »

Vind een fysiotherapeut in de buurt
Uitgebreid zoeken »